NCC söker Miljöspecialister inom anläggning, mark- och vattenmiljö

posted in: jobbarkiv

ncc

NCC Teknik och Hållbar utveckling söker ett flertal medarbetare till kontoren i Stockholm och Göteborg inom gruppen Anläggning, Mark- & Vattenmiljö

Teknik och Hållbar utveckling är en affärsområdesstab inom NCC Construction Sverige AB med kompetens inom verksamhetsutveckling, FoU och projektstyrning. Enheten erbjuder även tjänster inom teknisk utveckling och rådgivning samt projektering. Vi är en specialistenhet och fungerar som ett kunskapsnav där vi tillhandahåller hållbara lösningar med NCCs affär och projekt i fokus. Här finns avdelningar med teknisk kompetens inom bygg/anläggning, energi/miljö, geo/mark och installation. Enheten har drygt 200 medarbetare med kontor i Stockholm och Göteborg

Vi söker nu efter engagerade, drivande personer som vill utvecklas inom hållbarhetsfrågor kopplade till anläggningsprojekt efter visionen:

Att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna”.

Roller hos oss på Anläggning, Mark- och Vattenmiljö
I vår enhet arbetar vi som internkonsult åt övriga NCC inom alla regioner i Sverige. Vi är ofta en miljölänk mellan NCC:s olika enheter och håller i kommunikationen med tillsynsmyndigheten. Förutom att jobba med alla tänkbara mark- och vattenmiljötekniska utmaningar, erbjuds också möjligheten att jobba med frågor nära produktionen inom NCC:s olika delar. Det finns möjlighet att arbeta omväxlande med projektering och rådgivning i tidiga skeden samt vara ett tekniskt stöd i produktionen och i våra utvecklingsprojekt. Miljöklassning, LCA och ekosystemtjänster är andra områden som börjar få ett allt större fokus i samhället och även inom NCC. Vi arbetar med dessa frågor i utvecklingsprojekt samt som stöd åt andra enheter där dessa frågor blir aktuella.

Dina erfarenheter
Vi söker ett flertal personer och er bakgrund kan variera. Vi är intresserade av civilingenjörer, geologer, miljövetare och biologer. Tjänsternas innehåll kan till viss del påverkas av dig som söker beroende på bakgrund och erfarenhet. För oss är det dock viktigt att den sökande har erfarenhet från miljöteknisk provtagning. Har du jobbat med riskbedömning så är det positivt. Andra områden som är av intresse är kunskap inom vattenreningsteknik, anbudsläsning, miljötekniskt utredningsarbete, entreprenadarbete vid sanering, LCA, miljöklassning och ekosystemtjänster. En forskarbakgrund är välkommet på vår enhet men inget krav.

Dina egenskaper

Som person vill vi att du självgående, initiativtagande och drivande. Du ska klara av att;

• genomföra arbetsuppgifter såväl i såväl grupp som självständigt

• uttrycka dig i tal och skrift och vara en god kommunikatör

• planera och lägga upp uppdrag

Ytterligare information

Tjänsterna är tillsvidareanställning med placering på NCCs kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 Vi erbjuder

En plats i ett härligt gäng med stor framåtanda. NCC bidrar med en organisation med goda värderingar, stort fokus på hållbarhetsfrågor och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare.
Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Vi har en bra variation på våra arbetsuppgifter där du kommer att möta olika typer av utmaningar och snabbt få möjlighet till ansvar. NCC är ett företag som strävar efter mångfald och jämställdhet.

Vill du veta mer om tjänsterna? Kontakta gärna gruppchef Malin Norin malin.norin@ncc.se. Registrera din ansökan och CV på NCC:s hemsida http://www.ncc.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/. Urval sker löpande så ansök därför så snart som möjligt, dock senast 2014-05-21.

Vi ser fram emot din ansökan!