Jönköping kommun söker Miljö- och hälsoskyddsinspektör

posted in: jobbarkiv

jonkopingFörvaltning: Miljö-och hälsoskyddskontoret
Arbetsplats: Miljöenheten
Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträdesdag: 2015-09-01
Sista ansökningsdag: 2015-04-24

Arbetsplatsbeskrivning
Miljö- och hälsoskyddskontorets miljöenhet hanterar frågor som berör tillsyn av miljöfarlig verksamhet och förorenade områden. Vi arbetar även med att förbättra vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag. Vi är tio anställda på enheten. Nu söker vi en ersättare för en kollega som går i pension.

Arbetsuppgifter
Du kommer att handlägga ärenden och bedriva tillsyn enligt miljöbalken inom förorenade områden och miljöfarlig verksamhet. Ca 70% av arbetsuppgifterna avser tillsyn av förorenade områden, resterande tid kommer du att tillsammans med kollegor bedriva branschvis tillsyn på miljöfarliga verksamheter. Vilken eller vilka branscher som tjänsten omfattar kan komma att anpassas efter din kompetens och bakgrund.

Kompetenskrav
Du har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller annan högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig. Du har god kunskap om miljöbalken och kan bedöma risker för människors hälsa och miljö. Erfarenhet av miljö- och hälsoskyddstillsyn företrädesvis inom förorenade områden är meriterande.

Du är noggrann, har lätt för att samarbeta och tycker om att arbeta i en organisation där många olika ärenden hanteras samtidigt. Du är bra på att planera, organisera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig enkelt och korrekt i tal och skrift. Personlig lämplighet har stor betydelse vid rekryteringen. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Övrigt
B-körkort krävs

Upplysningar
Administrativ chef, Anders Hansson tel. 036-10 27 24
Enhetsansvarig, Anna-Lena Wullf tel. 036- 10 20 34

Läs mer på http://jonkoping.powerinit.com/Data/jp/public/JobPosition.aspx?Id=1304