Västerås stad söker två kvalificerande miljöhandläggare

posted in: jobbarkiv

vasterasArbetsplatsbeskrivning
Jobba med det viktigaste. Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och väl fungerande stad där framtidstro står i centrum. Välkommen till en arbetsplats full av liv.

Arbetsbeskrivning
På Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen är vi drygt 30 personer som arbetar med tillsyn inom bl a miljö- och hälsoskydd, livsmedel, kemiska produkter och renhållning/avfall. Dessutom deltar vi i samhällsplaneringen genom exempelvis deltagande i interna styr- och projektgrupper och som remissinstans i planärenden. Vår verksamhet är utåtriktad och berör på något sätt alla som bor och verkar i Västerås.

Nu söker Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen i Västerås två kvalificerade miljöhandläggare. Båda tjänsterna kommer att ha inriktning på tillsyn av förorenade områden (FO). Flertalet ärenden som handläggs har koppling till byggnation i omvandlingsområden. I din roll ingår myndighetsutövning gentemot de personer och verksamheter du möter. Du informerar, ställer krav samt fattar beslut utifrån saklig grund och på ett respektfullt sätt. Även andra arbetsuppgifter inom Miljö- och hälsoskyddsområdet kan bli aktuella. Vi använder ärendehanteringssystemet ECOS som stöd i verksamheten.

En av tjänsterna innehåller samma arbetsuppgifter som beskrivits ovan fast även med ett fokus på deltagande i samhällsplanering (FO + samhällsplanering) utifrån ett miljöperspektiv.

Kvalifikationer
För båda tjänsterna ser vi att den som söker har gedigen erfarenhet som kan bedömas relevant inom miljöskyddsområdet med inriktning mot förorenade områden. Meriterande för tjänsterna är erfarenhet av exploatering i förorenande områden som myndighetsutövare, konsult eller liknande. Likaså är det meriterande med erfarenhet av tillsyn av miljöfarliga verksamheter. För tjänsten med inriktning FO + samhällsplanering ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete med samhällsplanering utifrån ett miljöperspektiv.

Båda tjänsterna kräver högskoleutbildning om minst 180-240 hp från naturvetenskaplig eller teknisk högskoleutbildning som kan bedömas lämplig, meriterande är högskolekurs inom förorenade områden samt förvaltningsrätt eller motsvarande praktisk erfarenhet. Krav är mycket goda kunskaper om miljöbalken samt inom IT. Har du arbetat med ECOS är det meriterande.

Som person är du serviceinriktad, har en personlig mognad, gott omdöme, är tydlig, strukturerad, uthållig och bra på lösa och analysera eventuella problem. Du kan arbeta både i team och självständigt.

Krav är B-körkort samt ett genuint intresse för miljöfrågor.

Ansök senast: 2015-04-12

Läs hela annonsen och ansök här!