WSP söker miljökonsulter inom Förorenade områden till Umeå/Sundsvall

posted in: jobbarkiv

wsp_loggaIntroduktion
En av Sveriges vassaste miljökonsulter fortsätter att expandera. WSP Environmentals avdelning Mark och Vatten växer och behöver förstärka med kvalificerade miljökonsulter inom förorenade områden till våra kontor i norr i Umeå och Sundsvall.

Mark och Vatten-enheter inom WSP Environmental finns idag på 16 kontor runt om i landet och vi har ca 115 medarbetare med många olika kompetenser såsom hydrogeologer, miljötekniker, miljövetare, geologer, ekosystemtekniker, kemitekniker, biologer, fälttekniker med flera. Vi har en mycket diversifierad och bred kundbas. I Umeå och Sundsvall har vi idag 7 medarbetare och våra huvudsakliga verksamhetsområden är förorenade områden, yt- och grundvatten, samt MKB och tillstånd.

WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans har vi 31.000 medarbetare på över 500 kontor i 39 länder. I Sverige har vi omkring 2 800 medarbetare varav drygt 400 inom WSP Environmental. Inom miljöområdet är WSP ett av de snabbast växande konsultföretagen med anställda i Europa, Kanada och USA, Sydamerika, Sydafrika, Mellanöstern, Kina och Australien. Att arbeta på WSP leder till stimulerande möjligheter att vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden. Inom WSP Environmental erbjuder vi tjänster, förutom inom Mark och Vatten, även inom Miljömanagement, Akustik, Byggnadsfysik och energi, Brand & Risk och Digital.

Vilka söker vi?
Inom förorenade områden erbjuder WSP fältundersökningar och fältanalyser, riskbedömningar och åtgärdsutredningar av såväl förorenade mark- som vattenområden. En ökande andel av våra uppdrag omfattar specialiserade, mer komplexa uppdrag med höga krav på kompetens och genomförande, exempelvis fördjupade riskbedömningar, riskvärderingar, miljökemi, statistiska volyms- och kostnadssimuleringar.

Vi arbetar tillsammans med kollegor inom WSP Environmental i hela Sverige och även globalt. Ofta arbetar vi tillsammans i uppdrag med andra kollegor inom WSPs i områden såsom geoteknik, byggledning, anläggningsteknik, samhällsplanering, etc.

Vi söker nu:

–      en engagerad och målinriktad naturvetare (utbildningsnivå minst motsvarande Fil.Mag eller MSc) eller civilingenjör med minst 5 års arbetslivserfarenhet av förorenade områden. Du är van att arbeta självständigt som projektledare och arbeta med egna kundkontakter. Erfarenhet av fördjupade riskbedömningar är ett plus liksom erfarenhet från konsultbranschen. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.Stort engagemang, affärsmässighet, hög kompetens och prestigelöshet är egenskaper som vi värderar högt.

 Tjänsten innebär även fältarbete och körkort för bil förutsätts. Som uppdragsansvarig kommer du att arbeta lokalt, men även nationellt, med uppdrag främst inom förorenade områden med uppgifter kopplade till miljötekniska markundersökningar, åtgärdsutredningar, riskbedömningar, upphandling av efterbehandlingsåtgärder, saneringskontroll m.m. Du har ansvar för teknik, ekonomi och kundrelationer i såväl större som mindre uppdrag.

 –      en engagerad och målinriktad naturvetare eller civilingenjör (utbildningsnivå minst motsvarande Fil.Kand eller motsvarande) med ett intresse att arbeta med förorenade områden. Du är antingen nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet inom området. Erfarenhet av förorenade områden är ett plus liksom erfarenhet från konsultbranschen. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Stort engagemang, affärsmässighet, hög kompetens och prestigelöshet är egenskaper som vi värderar högt. Tjänsten innebär även fältarbete och körkort för bil förutsätts. Som handläggare kommer du att arbeta främst lokalt, men även nationellt, med uppdrag inom förorenade områden med uppgifter kopplade till miljötekniska markundersökningar, riskbedömningar, saneringskontroll m.m.

 

Låter tjänsterna ovan som något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Läs mer och ansök här!

Senaste ansökningsdag 2015-06-20

 Frågor:
Christina Edlund christina.edlund@wspgroup.se telefon: 010-722 6830
Mats Hagman mats.hagman@wspgroup.se telefon: 010-722 6302