WSP söker Uppdragsledare – Miljökonsult Förorenade områden till Malmö och Helsingborg

posted in: jobbarkiv

wsp_logga

Introduktion
En av Sveriges vassaste miljökonsulter fortsätter att expandera. WSP Environmentals avdelning Mark och Vatten Syd växer och behöver förstärka med kvalificerade miljökonsulter inom förorenade områden till våra kontor i Malmö och Helsingborg.

Mark och Vatten-enheter inom WSP Environmental finns idag på 16 kontor runt om i landet och vi har ca 115 medarbetare med många olika kompetenser såsom hydrogeologer, miljötekniker, miljövetare, geologer, ekosystemtekniker, kemitekniker, biologer, fälttekniker med flera. Vi har en mycket diversifierad och bred kundbas. Avdelningen Mark och Vatten Syd har 46 medarbetare och våra huvudsakliga verksamhetsområden är yt- och grundvatten, förorenade områden, MKB och tillstånd, bergmaterial/täktplanering, Miljö due diligence, geoenergi och geofysik.

WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans har vi 31.000 medarbetare på över 500 kontor i 39 länder. I Sverige har vi omkring 2 800 medarbetare varav drygt 400 inom WSP Environmental. Inom miljöområdet är WSP ett av de snabbast växande konsultföretagen med anställda i Europa, Kanada och USA, Sydamerika, Sydafrika, Mellanöstern, Kina och Australien. Att arbeta på WSP leder till stimulerande möjligheter att vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden. Inom WSP Environmental erbjuder vi tjänster, förutom inom Mark och Vatten, även inom Miljömanagement, Akustik, Byggnadsfysik och energi, Brand & Risk och Digital.

Ansvarsområde
Som uppdragsledare/handläggare kommer du att arbeta främst lokalt, men även nationellt, med uppdrag främst inom förorenade områden så som miljötekniska markundersökningar, åtgärdsutredningar, riskbedömningar, upphandling av efterbehandlingsåtgärder, saneringskontroll m.m. Du har ansvar för teknik, ekonomi och kundrelationer i såväl större som mindre uppdrag.

Inom förorenade områden erbjuder WSP fältundersökningar och fältanalyser, riskbedömningar och åtgärdsutredningar av såväl förorenade mark- som vattenområden. En ökande andel av våra uppdrag omfattar specialiserade, mer komplexa uppdrag med höga krav på kompetens och genomförande, exempelvis fördjupade riskbedömningar, riskvärderingar, miljökemi, statistiska volyms- och kostnadssimuleringar.

Vi arbetar tillsammans med kollegor inom WSP Environmental i hela Sverige och även globalt. Ofta arbetar vi tillsammans i uppdrag med kollegor på WSPs övriga enheter så som geoteknik, byggledning, anläggningsteknik, samhällsplanering, etc.

Kvalifikationer
Vi söker en engagerad och målinriktad naturvetare (minst en utbildningsnivå motsvarande Fil.Mag eller MSc) eller civilingenjör som har minst 5 års arbetslivserfarenhet av arbete med förorenade områden. För tjänsten ser vi gärna att du är van att arbeta självständigt som projektledare med egna kundkontakter. Erfarenhet av fördjupade riskbedömningar är ett plus liksom erfarenhet från konsultbranschen. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Stort engagemang, affärsmässighet, hög kompetens och prestigelöshet är egenskaper som vi värderar högt. Tjänsten innebär även fältarbete och körkort för bil förutsätts.

Låter detta som något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

 Frågor:
Maria Fransson 010-722 63 01
Mats Hagman 010-722 63 02

Läs hela annonsen och ansök här!