Stadsbyggnadskontoret i Sundsvall söker en Miljöhandläggare

posted in: jobbarkiv

sundsvallStadsbyggnadskontoret har en central roll för stadens tillväxt och arbetar aktivt med att öka vår kommuns attraktivitet. Vi söker nu en miljöhandläggare till Stadsbyggnadskontorets Mark- och exploateringsavdelning.

Mark- och exploateringsavdelningen köper, säljer och förvaltar kommunens mark, parker och skog. På avdelningen arbetar 27 stycken medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Sundsvalls kommun har en lång industriell historia, vilket gör att våra miljöhandläggare arbetar mycket med frågeställningar som berör förorenad mark. Stadsbyggnadskontoret är huvudman för flera projekt som berör förorenad mark. Det gäller såväl egna exploateringsprojekt som projekt finansierade av statliga bidrag. Stadsbyggnadskontoret driver dessutom ett projekt avseende undersökningar och åtgärder av gamla soptippar inom kommunen.

Som miljöhandläggare kommer du att arbeta med markfrågor ur ett tekniskt perspektiv – till exempel upprätta anmälningar till miljökontoret, vara tekniskt stöd internt avseende markföroreningar. Miljöhandläggarna arbetar också som projektledare för saneringsprojekt. Våra miljöhandläggare är även delaktiga vid olika planärenden, till exempel när det behövs historiska beskrivningar för nya planområden. Utöver dessa arbetsuppgifter kan det även vara aktuellt att jobba som miljöstöd i olika anläggningsprojekt.

Vi söker dig
som är civilingenjör eller har annan relevant utbildning/erfarenhet med inriktning mot arbetsbeskrivningen ovan.

Du kan vara nyutexaminerad eller yrkeserfaren. Som person är du engagerad, social, utåtriktad och har lätt för att samarbeta. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. God datorvana är ett krav, liksom körkort, kategori B. Kunskap och erfarenhet från kart- eller ritprogram är meriterande (ArcGis eller CAD/AutoCad)

Vi erbjuder
Förutom ett mycket intressant arbete ger vi dig möjlighet till utveckling och fortbildning och erbjuder ett förmånligt utbud av friskvårdsaktiviteter.

Fackliga företrädare
Patrik Karlsson, Sveriges Ingenjörer, telefon: 060-19 13 53

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar.

Information till annonssäljare och rekryteringskonsulter
Vi har gjort ett aktivt val av vilket stöd vi behöver för denna rekrytering och vilka kanaler vi vill använda för denna platsannons. Vi kommer inte att köpa några tjänster/platsannonser därutöver och undanber oss sådana erbjudanden.

Läs mer och ansök här!

Mark- och exploateringsavdelningen