EKOKEM söker Vattenbehandlingsspecialist/projektledare

posted in: jobbarkiv

ekokemEkokem AB (fd Sakab AB) tillhör Ekokemkoncernen, en nordisk helhetsleverantör inom miljö och avfallshantering. Vi förser våra kunder med lösningar som förbättrar material- och energieffektivitet genom återvinning, återanvändning och slutförvaring samt marksanering och miljöbyggtjänster. Ekokemkoncernen har 700 medarbetare i Sverige, Finland och Danmark och omsatte 2014 ca 265 miljoner euro. Du hittar mer information på www.ekokem.com

Har du drifterfarenhet ifrån vattenreningsverksamhet alternativt olika former av processindustri? Är du dessutom utbildad inom kemi och är ambitiös, har skinn på näsan och söker efter en attraktiv arbetsplats där du kan få visa framfötterna? Nu letar vi efter dig som vill jobba i en nytänkande organisation med många attraktiva möjligheter för dig. Placeringsort Kumla (kan diskuteras).

Beskrivning av teamets uppdrag

Ekokem utvecklar och implementerar servicelösningar för vattenrening till industriella kunders behov. Vi kan erbjuda vattenrening vid våra kunders anläggningar eller att behandla förorenat vatten i våra egna anläggningar i Norden.

Arbetsuppgifter

Som en vattenbehandlingsspecialist kommer du att arbeta i vårt nordiska vattenteam tillsammans med experter från Finland, Danmark och Sverige för att utveckla kundlösningar för vattenrening till industrikunder. Du kommer att stödja laget och vår lokala försäljning genom att besöka kunder att ta reda på deras behov, göra förstudier och tester, delta i processdesign och tillsammans med resten av teamet bygga lösningar för kunden.

Din bakgrund

Du har kandidat- eller magisterexamen i teknik eller kemi (med betoning särskilt på vattenområdet), flera års arbetslivserfarenhet från vattenbehandling, företrädesvis industriell eller kommunal. Goda kunskaper om enhetsprocesser och behandlingsmetoder (t ex koagulering och flockning, filtreringar, separation, membranteknik, oxidation, biologiska metoder) inom vattenbehandling. Det är en fördel om du även har ekonomisk insikt och förmåga att delta i lönsamhetskalkyler samt kompetens och förmåga att hantera/övervaka labb- och pilottester.

Goda kunskaper i svenska och engelska krävs.

Vi söker dig som

Är ambitiös och uppvisar engagemang. Vilja och möjlighet att resa (främst i Sverige men även i Finland och Danmark). Då arbetet även innebär kontakter med kunder är din sociala kompetens viktig. Du som söker trivs med stora utmaningar, drivs av att få visa fram fötterna och tycker att nytänkande är en självklarhet.

Kontaktinformation

Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Chef Water Treatment Antti Seppälä, +358 505 769 219, Chef R&D Sverige Thomas von Kronhelm, +46 70 375 78 28 eller HR chef Elisabet Öhman, +46 70 893 69 14. Fackliga företrädare är för Svergies Ingenjörer Annika Lorin,+46 70 375 78 18 och för Unionen Marie Carlberg, +46 70 375 88 08.

Sista ansökningsdatum

2015-10-25

Läs mer och ansök här!