Institutionen för vatten och miljö på SLU söker Forskare i organisk miljökemi

posted in: jobbarkiv

SLU10_300Vi söker en forskare inom området organisk miljökemi med fokus på förorenad mark / förorenade sediment för tillsvidareanställning på vår institution.

Institutionen för vatten och miljö är ett kompetenscentrum för tillämpad miljöforskning med ett nationellt ansvar för övervakning av miljötillståndet i svenska sjöar och vattendrag med avseende på vattenkemi, miljöförorening och akvatisk biota. Forskningen vid institutionen fokuserar på geokemiska och hydrologiska processer, akvatisk ekologi och biodiversitet, samt akvatisk ekotoxikologi och miljökemi. Institutionen har ca 100 anställda och tillhör SLU:s Mark-Vatten-Miljö-kluster. Bredden på expertisen bland de anställda inom klustret, i kombination med en väl utvecklad infrastruktur, skapar en unik plattform för högkvalitativ forskning och miljöanalys.

Arbetsuppgifter: Delta i pågående projekt, initiera, planera och leda egen forskning, skriva vetenskapliga artiklar, undervisa och handleda doktorander.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har doktorsexamen i organisk miljökemi eller motsvarande, samt har god kunskap inom, och dokumenterad erfarenhet av miljöprocessförståelse för organiska miljöföroreningar samt metoder för detektion och kvantifiering av dessa i komplexa miljömatriser. Goda vetenskapliga meriter samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska är ett krav. Då arbetet omfattar projektledning och är förenat med många kontakter både inom och utanför SLU fäster vi stor vikt vid dokumenterad erfarenhet av projektledning, förmåga till samarbete och samverkan, samt förmåga att arbeta självständigt. Post-doc-vistelser, fördjupad kunskap inom statistik samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift även på svenska är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Placering: Uppsala

Anställningsform: Tills vidare
SLU tillämpar provanställning.

Omfattning: 100%

Tillträde: enligt ö.k.

Läs mer och ansök här!