Naturvårdsverket söker två handläggare för arbete med förorenade områden

posted in: jobbarkiv

NvSektionen för Klimatklivet och förorenade områden söker två handläggare som vill arbeta med förorenade områden.
Sektionen för Klimatklivet och förorenade områden hör till enheten för Förvaltningsärenden och bidrag inom Genomförandeavdelningen. Enheten hanterar en stor del av Naturvårdsverkets bidrag, till exempel bidraget för förorenade områden och stöd för klimatinvesteringar.

Sektionen ansvarar för merparten av Naturvårdsverkets hantering av förorenade områden. Hanteringen omfattar bidragshantering, tillsynsvägledning och att utgöra Naturvårdsverkets kunskapsbas inom förorenade områden.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med efterbehandling av förorenade områden. Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med ett antal kollegor med liknande uppdrag.

Arbetet innebär mycket kontakter med länsstyrelserna och du kommer att ansvara för bedömning av innehåll i bidragsansökningarna samt att utveckla det bidragsfinansierade efterbehandlingsarbetet på olika sätt. Även ansvar för tillsynsvägledning samt deltagande i mål och ärenden kan ingå i arbetet. I tjänsten ingår även att företräda Naturvårdsverket i olika sammanhang.

Din bakgrund
Du har en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå och erfarenhet av arbete inom efterbehandling av förorenade områden.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta på en myndighet samt erfarenhet av att tillämpa miljöbalken. Vi värdesätter också om du har erfarenhet av att leda projekt.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker därför dig som är initiativtagande, kan uppnå resultat samt tar ansvar för dina arbetsuppgifter på ett sätt som bidrar till att utveckla och driva gruppens arbete framåt. Vid behov behöver du kunna sätta helheten före ”de egna delarna”.

Arbetet innebär mycket kontakt med externa aktörer och det är därför viktigt att du är kommunikativ och professionell i ditt sätt samt att du kan agera i enlighet med myndighetsrollen.

Arbetet ställer också krav på att du har god förmåga att samarbeta med en mångfald av kollegor med olika perspektiv och kompetenser samt att du kan förhålla dig flexibel då förutsättningarna förändras.

Övrigt
Båda tjänsterna är visstidsanställningar på ett år. Tillträde sker enligt överenskommelse.

För båda anställningarna gäller att de kan vara placerade i Stockholm alternativt Östersund beroende på dina önskemål. Vi efterstävar mångfald då vi tycker att det är viktigt för att utveckla vår verksamhet. I tjänsterna ingår resor, företrädesvis inom Sverige.

Mer information
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att ringa Carl Mikael Strauss. Fackliga företrädare är Anders Olsson, SACO och Annika Karlsson, ST. Du når samtliga via vår växel: 010-698 10 00.

Din ansökan
Läs mer och ansök här!

Sista ansökningsdag är den 4 april 2016.

Naturvårdsverket har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.