Trafikverket söker Miljöspecialister/Projektledare förorenade områden

posted in: jobbarkiv

trafikverketVälkommen att söka jobb hos oss som Miljöspecialister/Projektledare förorenade områden med placering i Borlänge, Göteborg, Malmö, Luleå, Gävle, Solna, Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 15 maj.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur där alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund, lyhördhet, helhetssyn och nyskapande. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Till Verksamhetsområde Underhåll söker vi nu tre (3) Miljöspecialister, förorenade områden. Som Miljöspecialist ansvarar du för förvaltning och efterbehandling av förorenade områden (mark, vattenområden, byggnader, anläggningar). Ansvaret omfattar verksamhet som har bedrivits av Banverket, Luftfartsverket, Statens järnvägar och Vägverket. Ansvaret finns bl.a. inom Trafikverkets cirka 23 000 fastigheter, 14 000 km spår och 98 000 km väg. Vi är mitt i arbetet med identifieringen av förorenade områden och har hittills identifierat cirka 3 800. Föroreningarna är orsakade av ett varierat spektrum av verksamheter och består av ett flertal olika ämnen. Arbetet erbjuder följaktligen komplexa problemställningar och behov av intressanta tekniklösningar.

Dina arbetsuppgifter består i att:
-förvalta kända förorenade områden
-som projektledare identifiera, inventera, riskbedöma, undersöka och efterbehandla förorenade områden
-stödja underhåll, samhälle och fastighetsavdelningen.

Arbetsuppgifterna bedrivs framför allt genom att planera, upphandla och leda konsulttjänster och efterbehandlingsentreprenader. Förvaltningen innebär bl.a. egenkontroll och information om kända förorenade områden.

Kvalifikationer
Du har teknisk eller naturvetenskaplig högskole- eller universitetsexamen, minst 180 hp. Alternativt har du annan utbildning kombinerat med erfarenhet som bedöms som likvärdig.

Du har flerårig erfarenhet av arbete som projektledare, med ekonomiskt ansvar, av större projekt avseende undersökning eller efterbehandling av förorenade områden. Du har flerårig erfarenhet av hur tillsynsarbetet fungerar och har en grundläggande kunskap i miljöjuridik. Du har erfarenhet av riskbedömning av förorenade områden.
Erfarenhet av entreprenader som beställare, projektör, entreprenör eller liknande är meriterande.

Körkort för personbil är ett krav.

En förutsättning för tjänsten är att du är flexibel i ditt förhållningssätt och hanterar förändringar på ett konstruktivt sätt. Du är självgående i ditt arbetssätt samt har god kommunikationsförmåga i svenska såväl i tal som skrift. Vidare har du god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa nya kontakter med interna såväl som externa samarbetspartners.

Ansökan
Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-05-15. Läs mer och ansök här!