WSP söker miljökonsulter till Malmö och Göteborg

posted in: jobbarkiv

wsp_loggaIntroduktion
WSP Environmentals avdelning Mark och Vatten Syd växer och behöver förstärka med kvalificerade miljökonsulter inom förorenade områden till våra kontor i Malmö och Helsingborg.

Inom Mark och Vatten är vi ca 135 medarbetare och våra huvudsakliga verksamhetsområden är yt- och grundvatten, förorenade områden, MKB och tillstånd, bergmaterial/täktplanering, Miljö due diligence, geoenergi och geofysik. Mark och Vatten-enheter inom WSP finns idag på ca 16 kontor runt om i landet och vi har medarbetare med många olika kompetenser såsom hydrogeologer, miljötekniker, miljövetare, ekosystemtekniker, kemitekniker, biologer, fälttekniker, landskapsarkitekt med flera. Vi har en mycket diversifierad och bred kundbas.

WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans är vi 32 000 medarbetare på över 500 kontor i 40 länder. I Sverige har vi omkring 3 200 medarbetare varav ca 450 inom WSP Environmental. Inom WSP Environmental erbjuder vi tjänster, förutom inom Mark och Vatten, även inom Miljömanagement, Akustik, Byggnadsfysik och energi, Brand & Risk och Digital. Inom miljöområdet är WSP ett av de snabbast växande konsultföretagen med anställda i Europa, Kanada och USA, Sydamerika, Sydafrika, Mellanöstern, Kina och Australien. Att arbeta på WSP leder till stimulerande möjligheter att vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden.

Ansvarsområde
Som uppdragsledare/handläggare kommer du att arbeta med uppdrag främst inom förorenade områden så som miljötekniska markundersökningar, åtgärdsutredningar, riskbedömningar, upphandling av efterbehandlingsåtgärder m.m. Du har ansvar för teknik, ekonomi och kundrelationer i större som mindre uppdrag.

Inom förorenade områden erbjuder WSP fältundersökningar och fältanalyser, riskbedömningar och åtgärdsutredningar av såväl förorenade mark- som vattenområden. En ökande andel av våra uppdrag omfattar specialiserade, mer komplexa uppdrag med höga krav på kompetens och genomförande, exempelvis fördjupade riskbedömningar, riskvärderingar, miljökemi, statistiska volyms- och kostnadssimuleringar.

Vi arbetar tillsammans med kollegor inom WSP Environmental i hela Sverige och ofta även med kollegor på WSPs övriga enheter med inriktning på geoteknik, byggledning, anläggningsteknik, samhällsplanering etc.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är naturvetare eller civilingenjör och har minst 5 års arbetslivserfarenhet av arbete med mark- och vattenfrågor. För tjänsten ser vi gärna att du är van att arbeta självständigt som projektledare. Erfarenhet av fördjupade riskbedömningar är ett plus liksom erfarenhet från konsultbranschen. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och gärna engelska.

Stort engagemang, affärsmässighet, hög kompetens och prestigelöshet är egenskaper som vi värderar högt. Tjänsten innebär även fältarbete och körkort för bil förutsätts.

Låter detta som något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Kontakt
Maria Fransson 010-722 63 01
WSP Sverige – Environmental

Läs hela annonsen och ansök här: Vacancy Detail – WSP Careers