Studiebesök och seminarium i Oskarshamn

Nätverket Renare Mark och Oskarshamns kommun bjuder in till två händelserika dagar i Oskarshamn. Den 27 september invigs hamnsaneringen med pompa och ståt, och Renare Marks medlemmar är inbjudna att delta. Dagen inleds med gemensam lunch och inledande föredrag, innan vi beger oss ut på studiebesök för att titta närmare på bland annat vattenrening, mudderverk och deponi. Dagen avslutas med en ceremoni med vernissage och efterföljande festmiddag. Den 28 september följer Renare Mark upp invigningen med ett seminarium med temat förorenade sediment, då vi bland annat får lyssnat till föredrag om juridik kopplat dispens mot dumpningsförbudet, olika åtgärdstekniker, vattenreningstekniker och åtgärdsförberedande undersökningar, samt praktiska exempel och grumlingsproblematik. En närmare beskrivning av dagarna hittar ni i inbjudan nedan.

Ohamn1Nu pågår arbeten för fullt med etablering av avvattnings- och vattenreningsanläggning på hamnens ytor för sedimenten som muddras ur Oskarshamns hamnbassäng.
Foto: Ulrika Larson

Kostnad för invigning 27 september och seminarium 28 september är 2 700 kr per person exkl. moms. I priset ingår lunch och middag den 27:e samt lunch och fika den 28:e.

För de som har behov av boende finns det hotellrum reserverade på Clarion Collection Hotel Post samt Hotell Ett. Det finns både enkelrum och dubbelrum att välja på. Uppge Renare Mark som referens, så får ni del av de reserverade rummen. Då det är ett begränsat antal rekommenderas att hotell bokas snarast.

Inbjudan
Program (uppdaterat 160630)
Anmälningsblankett

Läs mer om Saneringen av Oskarshamns hamnbassäng på projektets hemsida, det går även att följa projektet på Instagram eller Facebook.