Länsstyrelsen i Jönköpings län söker Handläggare av förorenade områden

posted in: jobbarkiv

lst_jonkopingArbetsplatsbeskrivning

Länsstyrelsen i Jönköpings län är en arbetsplats med cirka 260 medarbetare. Engageras du av samhällsfrågor och vill vara med och bidra till ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart samhälle utifrån ditt yrkeskunnande? Då kan Länsstyrelsen vara en arbetsplats för dig!
Vi är en arbetsplats med bred verksamhet där du har inflytande över ditt arbete och goda utvecklingsmöjligheter. Du har kontakter och samverkar med företag, kommuner, organisationer och medborgare i vårt län. Som medarbetare på länsstyrelsen är du en del i utvecklingen av samhället.

Arbetsbeskrivning

Länsstyrelsen i Jönköpings län söker en person för att arbeta med handläggning av förorenade områden.
Du kommer vara placerad på enheten för förorenade områden och miljödata på Miljö- och samhällsbyggnadsavdelningen. Enheten består av 11 medarbetare som arbetar med efterbehandlingsarbetet inom länet samt förvaltning av länsstyrelsegemensamma miljödatasystem.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att vara med och driva efterbehandlingsarbetet inom länet från initiering till sanering av förorenade områden. Du kommer självständigt arbeta med tillsyn av förorenade områden, ärenden som rör exploatering, handlägga saneringsanmälningar, bistå med tillsynsvägledning gentemot länets kommuner, arbeta med projekt som finansieras med hjälp av statliga bidrag samt samverka internt med Länsstyrelsens övriga enheter.
Du rapporterar till enhetschefen för Förorenade områden och Miljödata.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant utbildning på högskolenivå med inriktning mot t.ex. geovetenskap, miljö eller kemiområdet eller liknande. Du har flerårig erfarenhet, inom stat, kommun eller privata sektorn, av arbete med förorenade områden. Arbete med tillsyn enligt miljöbalken är meriterande.

Som person är du noggrann, strukturerad och kan arbeta självständigt. Du kan under eget ansvar planera och driva arbete till avslut inom föreskriven tid. Du är positiv, utåtriktad, samarbetsvillig och kan engagera – viktiga egenskaper eftersom du kommer att ha kontakt med många människor, både internt och externt. Detta ställer krav på en god förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:  Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

OBS! Ansök senast:  2016-06-15

Läs mer och ansök här!