Kungsbacka kommun söker en erfaren miljöinspektör

posted in: Lediga jobb

Kungsbacka är en dynamisk kommun där både människor och företag växer. Nu söker vi fler kollegor som också drivs av mod, ansvar och nytänkande. Vill du bli en av oss? Besök oss gärna på www.kungsbacka.se

Söker du ett fritt arbete där du får göra nytta och arbeta för en bättre miljö? Då är du välkommen att läsa vidare här. Uppfyller du dessutom kraven är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Förvaltningen för Miljö & Hälsoskydds uppdrag är att värna miljön för att säkerställa en hållbar utveckling. Vår målsättning är att alla ska kunna känna arbetsglädje och engagemang för sitt arbete och ha rätt förutsättningar för att med trygghet kunna utföra sina arbetsuppgifter. Vi är en liten förvaltning som gör samhällsnytta och vi erbjuder en dynamisk miljö med positiv atmosfär. Vi är inkluderande, prestigelösa och ansvarstagande.

Miljöskyddsavdelningen
På vår avdelning har vi ansvar för tillsynen av olika miljöfarliga verksamheter i kommunen. Vi har bland annat tillsyn av industrier, verkstäder, jordbruk och bensinstationer. Vi arbetar efter en årlig tillsynsplan och budget men det tillkommer även en del händelsestyrda ärenden.

Rollen som Miljöinspektör hos oss
Som inspektör på miljöskydd har du ett fritt arbete där du får möjlighet att till stor del planera din egen tid. Du planerar och genomför tillsynsbesöken och administrerar dina ärenden i vårt ärendehanteringssystem. Du kommer att medverka i olika projekt gällande till exempel ansvarsutredning för förorenade områden, REACH-tillsyn samt lantbrukstillsyn. Det ingår även att vara föredragande i nämnd.

Din profil 
För tjänsten vill vi att du är högskoleutbildad inom miljöområdet, exempelvis miljö- och hälsoskyddsinspektör eller miljöingenjör och har flerårig erfarenhet av miljö- och hälsoskyddsfrågor. B-körkort är också ett krav men du behöver inte ha tillgång till egen bil då kommunen har en bilpool.

Som person är du nyfiken och delar med dig av dina kunskaper inom miljöområdet, samtidigt som du har förmåga att skapa engagemang i gruppen. Vi jobbar i team och projekt, så vi tycker att det är viktigt att du som kommer till oss är en lagspelare. Vidare är du lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer där du kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer samt fokusera på rätt saker. Du uttrycker dig väl både i tal och i skrift och tar ansvar för ditt arbete samt strukturerar det på ett effektivt sätt.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2 oktober 2016.

För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Kungsbacka kommun mångfald och välkomnar sökanden med alla sorters bakgrund.

Kontaktperson
Tina Carlsson 0300-83 41 44

Läs mer och ansök här!