Studiebesök på Beckholmen 15/9!

Nu är marksaneringen äntligen igång för fullt på Beckholmen med en del intressant att titta på och diskutera. Renare Mark Mälardalen, Kungliga Djurgårdens Förvaltning och Sweco inbjuder därför till visning den 15 september 2011.

Nu pågår t.ex. upptagning av oljefyllda kablar, schakt i varvsområdets massor (mest farligt avfall) och en speciell vakuumschakt i parkområdet för att där ta bort det kraftigt förorenade ytlagret utan att skada alltför många träd.

Transporter till och från saneringen går med lastbil på färja då varken träbron till ön eller Djurgården tål lastbilstransporterna.

Därtill ligger ön i Nationalstadsparken och är i sin helhet byggnadsminne av högsta klass.  Alla verksamheterna med bland annat varv med tre dockor ska pågå under saneringen trots att allt material över berg och havsyta måste bytas ut, inklusive ledningarna. Dessutom är det minst 1000 m2 metertjockt tjärlager att ta hand om…

Visningen är uppdelad i två pass (09.00-1200 samt 13.00-16.00) för att inte få för många i gruppen. Det är 20 personer i varje grupp så deltagarantalet är begränsat och det är först till kvarn som gäller. Finns det intresse kan också ordna visning på annan tid om ni är en större grupp som vill besöka projektet. Ön är värd ett besök även utan marksaneringen! Anmälan (ange fm eller em) direkt till projektledaren Christer Egelstig, via e-mail .

Läs hela inbjudan här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *