Halmstad kommun söker Miljö- och hälsoskyddsinspektör

posted in: jobbarkiv


Halmstad är en populär turistort såväl som hemstad. Här bor 92 000 invånare som ständigt blir fler i en av landets mest expansiva regioner. Tillsammans med kommunens 7 700 medarbetare har du chansen att vara med och utveckla Halmstad som hemstad, kunskapsstad och upplevelsestad. Vi har fler än 70 yrkesgrupper som gör skillnad. Vill du vara med?

Miljö- och hälsoskyddskontoret arbetar med tillsyn, information och rådgivning inom områden som regleras av miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vårt arbete syftar till att minska samhällets negativa påverkan på människor och miljö och bidra till en långsiktig hållbar utveckling.

Arbetsbeskrivning

Är du en serviceinriktad person som har kunskaper inom området förorenad mark eller är intresserad av kemikalietillsyn? Då kan du vara rätt person för oss! Vi behöver ersätta två av våra erfarna medarbetare som har gått till andra arbetsuppgifter.

Tjänsterna är placerade på miljöavdelningen där du tillsammans med övriga miljö- och hälsoskyddsinspektörer arbetar med tillsyn, information och rådgivning inom miljöbalken med flera lagstiftningar. Inom detta arbete möter du människor som företagare såväl som enskilda medborgare i Halmstads kommun. Miljö- och hälsoskyddskontoret har totalt ca 30 anställda.

Kvalifikationer

Du bör vara miljö- och hälsoskyddsinspektör eller ha annan för denna tjänst relevant högskoleutbildning. För just dessa tjänster ser vi gärna att du har erfarenhet av tillsyn inom området förorenad mark, eller att du har extra kunskaper inom kemikalielagstiftningen. Praktisk erfarenhet och personlig lämplighet värdesätter vi särskilt.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha kunskap om aktuell lagstiftning. Du ska även kunna balansera din myndighetsutövning med en väl utvecklad serviceanda. Vi använder ärendehanteringssystemet ECOS.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansök senast: 2012-07-18

Referensnummer: A277671

Du kan söka dessa jobb genom:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *