Länsstyrelsen för Dalarnas län söker Miljöhandläggare

posted in: jobbarkiv

lst_dalarna

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till ett vackert och händelserikt Dalarna och till Länsstyrelsen en statlig myndighet och regeringens företrädare i länet. Landshövdingen är chef för verksamheten som omfattar många olika samhällssektorer. Länsstyrelsens uppgift är att främja länets utveckling och verka för att nationella mål genomförs i förhållande till Dalarnas förutsättningar. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.

Arbetsbeskrivning

På miljöenheten arbetar närmare 40 personer med miljöfrågor. Verksamheten omfattar arbete med prövning, tillsyn och tillsynsvägledning enligt miljöbalken inom främst vattenverksamhet, miljöfarlig verksamhet och efterbehandling av förorenade områden. Miljöenheten arbetar även med miljöövervakning, vattenförvaltning, kalkning av försurade sjöar och samordnar/koordinerar länsstyrelsens arbete med miljömål och energi.

Arbetet omfattar: att i huvudsak initiera och driva ärenden inom efterbehandling av förorenade områden. Juridiska frågor och bedömningar en viktig del av arbetet. I tjänsten ingår även att ge tillsynsvägledning till kommunerna samt i övrigt vara den person som samordnar länsstyrelsens efterbehandlingsverksamhet.

Kvalifikationer

Önskvärda kvalifikationer: du ska ha goda kunskaper i miljörätt och erfarenhet av tillämpning av miljöbalken, gärna inom efterbehandlingsområdet på myndighet eller från privat sektor. Utöver kunskaper i miljörätt ser vi att du har en naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå med inriktning mot miljökemi, geovetenskap, ekotoxikologi eller motsvarande. Du är driftig och initiativrik, utåtriktad, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Arbetet innebär många kontakter med företag, myndigheter, kommuner och enskilda. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser. Körkort är ett krav.

Läs mer här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *