Studiebesök hos EKA-projektet i Bengtsfors – Renare Mark Väst

bengtsforsFlygfoto, Peter Harms-Ringdahl, Empirikon

Renare Mark Region Väst och Bengtsfors kommun inbjuder till studiebesök hos EKA-projektet i Bengtsfors den 18 november. EKA-projektet i Bengtsfors är ett av Sveriges största statligt genomförda efterbehandlingsprojekt. På området har en kloralkalifabrik funnits och området har haft omfattande föroreningar av främst kvicksilver och dioxiner. Saneringen är genomförd och erfarenhetsrapporten är nu färdigställd. Seminariet och studiebesöket syftar till att lyfta de erfarenheter som uppkommit under projektet.

Seminariet hålls på Bengtsfors Utbildningscentrum, Brogatan 10. För boende i Göteborg avgår Buss från Göteborg C kl 7:30 och anländer Bengtsfors kl 10:00. Om det finns intresse stannar bussen även i Uddevalla.

Vi välkomnar även deltagare från andra regioner, och för långväga gäster finns det möjlighet att bo över på exempelvis Hemgården eller Hotell Dalia. Boende bokas av deltagaren själv.

Resan med studiebesök kostar 250 kr/person för medlemmar i Renare mark och 350 kr/person för icke medlemmar.

Anmälan görs på blankett på Nätverket renare Marks hemsida och mailas senast 4 november till johanna.svederud@liljemark.net. Vid frågor, ring Johanna på 070 721 02 89

Läs mer i inbjudan och program.