Inbjudan till årsmöte för Renare Mark region väst

Nätverket Renare Mark Väst bjuder in till årsmöte onsdag den 3 februari. I samband med årsmötet anordnas också ett seminarium om miljöutmaningarna med kommande stora infrastrukturprojekt i centrala Göteborg, med inriktning på mass- och länsvattenhantering.

Under 2016 kommer flera stora infrastrukturprojekt kring centralstationen i Göteborg att startas upp. Hur påverkas framkomlighet och kommunikation? Hur kommer logistiken med många parallella projekt och den enorma masshantering dessa medför mitt i centrala Göteborg lösas? Hur och var ska dessa massor hanteras? Detta är bara några av alla frågor och funderingar vi har både som privatpersoner och inom branschen. Under några timmar försöker vi bringa klarhet i ovanstående frågor.

Seminariet kommer att gå av stapeln den 3 februari bredvid centralstationen på Hotell Eggers (Drottningtorget 2-4).

Hålltider

16.30  Årsmöte; Vi startar med att riva av årets formalia för Renare Mark Väst.  Årsmötet är valfritt att delta i men vi ser gärna att många och engagerade personer kommer.

17.15 Fika (smörgås och kaffe – så att vi håller oss till middagen).

17.40 Lena Eveby, Sweco Transportsystem AB. Vilka större infrastrukturprojekt kommer starta upp i centrala Göteborg? Hur har man vid projektering tänkt sig att lösa den kommunala kommunikationen mellan centralstationen/ Nordstan/ Holmen och till Hisingen?

18.00 Camilla Landen, bitr projektledare för omgivningsfrågor Hisingsbron. Miljöutmaningar vid byggande av en bro mitt i centrala staden.

18.20 Mira Ovuka Andersson, miljöansvarig Västlänken. Hantering av massor och vatten under byggskedet av Västlänken.

18.40 Malin Egardt, Trafikverket, Hanna Hartmann, Structor Miljö Väst AB. Masshantering och klassificering av förorenad jord vid Marieholmsförbindelsen.

19.00 Per Hubinette handläggare, länsstyrelsen. Hur arbetar man med projekten från myndighetens sida? Vilka utmaningar och eventuella problem ser man?

19.20 Tid för frågor

19.30 Middag och mingel på anrika Hotell Eggers för alla som vill.

Middag betalas på plats och av respektive person, kostnad 145: -. Alternativen den här gången är:

  1. Kycklingrätt
  2. Vegetarisk rätt

Vid anmälan skall du meddela om du vill vara med på middagen samt i så fall även vilket av alternativen ovan du väljer. Meddela om du har någon allergi.

OBS! Seminariet är redan fullsatt, men det går däremot bra att anmäla sig till årsmötet som hålls klockan 16.30, innan seminariet börjar – Anmälan till årsmötet sker till vast@renaremark.se.

Begränsat med platser (50 st) till seminariet. OBS! Pga hårt tryck är anmälan bindande.